Undgå panik med tema opdateringer

Læsetid: 6 minutter

Du trykkede opdatér for at installere den nye opdatering til dit WordPress tema, for det har du hørt, at du skal. Det er noget med sikkerhed, features og alle mulige andre ord som lød vigtige.

man-114437_960_720

Du havde endda opsat det hele med et Child Theme for så skulle der ikke kunne gå noget galt. Og nu flyder din hjemmeside – eller sagt med dine ord:

Jeg trykkede opdatér og nu ser det hele forkert ud, der er intet der virker!

Det er naturligvis en overdrivelse. Jeg det føles som om intet ikke virker. Men, indholdet er der stadig, det er præsentationen af indholdet den er gal med.

Dyb indånding, pulsen ned. Du spørger dig selv hvordan det kunne ske. Du havde fulgte alle retningslinjerne. Og alligevel gik det galt.

Nu skal du have fat i din web-M/K for at komme tilbage på sporet – og det er naturligvis også lige op til at en ny, stor kampagne skal til, at gå i luften.

Hvorfor tema opdateringer er nødvendige

Tema opdateringer er nødvendige fordi der ikke findes et perfekt tema, eller perfekt kode. Internettet ændrer sig næsten fra time til time, det betyder at kodestandarder også ændrer sig.

Der kan være er fejl eller uhensigtsmæssigheder i dit tema, nogle uden betydning andre med stor betydning hvis det udsætter din hjemmeside for fare pga. sikkerhedshuller.

WordPress forandrer er også i konstant udvikling, hvilket kan betyde at måden dit tema fungerer på, skal ændres for at fungere.

Heldigvis er det udviklerne, af det tema du anvender, som står for disse opdateringer.

Illusionen om Child Temaer

Ideen med Child Temaer er god, rigtig god. Faktisk har jeg ikke set en bedre løsning, nogensinde. Det betyder dog ikke at den er perfekt eller skudsikker.

Child Temaer baserer sig på ideen om, at de arver fra Forældre Temaet. Child Temaer gør det muligt for dig at opdatere dit Forældre Tema uden at du mister alt arbejdet du har lavet.

Det betyder, at når der laves et Child Tema gøres det med en antagelse om, at der bygges oven på noget specifikt ved Forældre Temaet. Hvis det der bygges oven på fjernes, giver det grundlag for problemer.

Forstil dig en bil hvor den grundlæggende antagelse er, at der anvendes en bestemt størrelse hjul. Du har købt dine vinterdæk (Child Tema) med antagelsen om at de passer i størrelsen.

Du sender din bil til mekanikeren (trykker opdatér) og uden dit vidende bliver der nu stillet krav om en anden dækstørrelse. Det betyder, at dine vinterdæk nu ikke passer med resten af bilen.

Jamen Yan, er de udviklere da komplet idioter? De kan vel nok sige sig selv at de ikke bare må ændre ting så noget går i stykker!

Jeg forstår din frustration og det kan ved første øjekast virke som om, at de er skruppelløse og smadrer din hjemmeside med deres opdateringer.

Sandheden er dog, at de fleste tema udviklere er rigtig gode til at holde deres tema bagud-kompatible så de virker selvom du opdaterer.

Nogle gange er de dog nødt til, at ændre på grundlæggende elementer ved deres tema og det er her, at et Child Tema ikke hjælper. Det skyldes oftest at de ønsker at gøre deres tema bedre, hurtigere, smartere, give flere valgmuligheder, osv.

Hvad går jeg så? Er Child Temaer totalt ligemeget når du de risikerer at fejle?

Child Temaer er den bedste løsning ifht. WordPress Temaer og du bør køre på et Child Tema for at sikre din hjemmeside og investeringen af tid du har gjort med opsætning og indhold.

Det du skal vide er, at de ikke er en magisk løsning der sikrer dig i alt tid og evighed. Det du skal lære er, at opdatere dit tema på en bedre måde.

Staging Sites

Den bedste løsning, der sikrer at du ikke får et mindre panikanfald når du opdaterer dit tema er et staging site.

Et staging site er en komplet kopi af din hjemmeside som kører på din helt egen hjemmeside adresse, der ligger skjult for Google og de andre søgemaskiner, så du ikke får duplicate content.

Når der ligger en opdatering klar til dit tema, kan du således opdatere det på dit staging site først. Går det helt galt her, så er skaden ikke større end at du kan sige “Skidt pyt” og sende din webudvikler en besked om det.

Så kan det blive ordnet i ro og mag, du kan trække vejret roligere og din nye kampagne kan komme i luften til tiden.

Hvis du tænker det lyder som en interessant mulighed, så har du to muligheder. Du kan skrive dig op til kurset her, som viser dig hvordan du tager en kopi af et WordPress site

Sådan flytter du en WordPress Installation18 Gratis videoer der viser dig hvordan du flytter en WordPress installation.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Og er du ikke gør-det-selv-typen

Eller tænker du at din tid er bedre brugt på det du i virkeligheden er rigtig skrap til, så tag fat i mig og hør nærmere om vores serviceaftaler hvor vi sørger for backups, sikkerhed, opdateringer og alt det tekniske som du med sikkerhed gerne vil have væk fra dine skuldre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!