Backup og Restore af Wordpress installationer

Læsetid: 3 minutter

Jeg er efterhånden stødt på mange forskellige spørgsmål angående hvordan man laver backup og restore af sin Wordpress installation – Navnligt når man f.eks. udvikler et website lokalt eller på en test-server. Jeg er stor tilhænger af, at man ikke læner sig op af alt for automatisk løsninger, da det er godt, at vide hvad der foregår inde i selve Wordpress.

Lidt baggrund

Når du laver en installation af Wordpress så oprettes der en række værdier i wp_options tabellen, der oprettes guids i wp_posts tabellen og mange widget settings er typisk knyttet på det websites URL, som du oprettede sitet på. For slet ikke, at tale om, at alle links, img-tags, etc. er knyttet til det mediebibliotek som du oprindeligt lavede din Wordpress installation på. Disse opbevares alle sammen i databasen.

Det er egentlig ganske smart – Men også ret problematisk når nu man ønsker, at flytte sin installation. Egentlig ville man kunne køre et SQL statement som dette:

Det er er bare ikke muligt med Wordpress, pga. wp_options og måden widgets fungerer og gemmer data på. Widgets gemmer deres data i et serialiseret format, der tager højde for længden på strings som er gemt, det betyder, at hvis man f.eks. erstatter http://domain-name.com med http://domain-name-2.com vil Wordpress Widgets ikke acceptere den nye værdi, da længden på den pågældende string nu vil være 2 karakterer længere.

Men hvad gør man så?

Der findes masser af betalings løsninger og plugins som kan gøre dette for en, men nogle af dem kræver specifikke server indstillinger – Og virker ikke uden disse. Der er dog en metode, som virker på “alle” servere og databasen (Jeg har endnu ikke stødt på et sted hvor det ikke virker).

  1. Lav en backup af dit websites filer (Du kan enten downloade det manuelt via FTP eller med f.eks. BackWPup, UpdraftPlus, eller andre lignende løsninger, der er gratis)
  2. Lav et SQL-dump af din database fra dit phpMyAdmin interface (eller lad et af de førnævnte plugins klare det).
  3. Hent dette PHP script: http://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/
  4. Upload dit websites filer til den nye server
  5. Importer dit SQL-dump i den nye servers phpMyAdmin interface.
  6. Upload searchreplacedb2.php til den nye server i samme directory som din wp-config.php ligger.
  7. Gå http://mit-nye-domæne-navn.com/searchreplacedb2.php
  8. Følg guiden og sørg for, at vælge de korrekte tabeller i tilfælde af der ligger flere Wordpress installationer på databasen.
  9. HUSK at slette searchreplacedb2.php fra serveren efter du har kørt det, så der ikke er andre som kan gøre det samme som du lige har gjort.
  10. Log ind i http://mit-nye-domæne-navn.com/wp-admin og opdatér dine permalink indstillinger.

Sådan, du har nu flyttet din Wordpress installation til et nyt domæne – Og husk naturligvis at slette installationen fra dit gamle domæne.

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!