Drop dine nyhedbrevpopups eller få stryg på mobile søgeresultater

Læsetid: 3 minutter

Smartphones og søgninger på mobiler bliver brugt som aldrig før. Derfor er det også vigtigt, at ligge højt på søgeresultaterne på de mobile enheder.

Og dine søgeplaceringer på mobilen er ikke nødvendigvis de samme som på computeren eller laptoppen. Der skal andre ting til, for at placere højt på de mobile søgeresultater.

Det skal vi dog ikke snakke om i dag. Vi skal dog tale om noget relateret.

Der sker ting og sager i 2017

Fra den 10. januar 2017 laver Google et nyt tiltag, som skal være med til, at forbedre oplevelsen for brugere på mobile enheder.

“Pages that show intrusive interstitials provide a poorer experience to users than other pages where content is immediately accessible. This can be problematic on mobile devices where screens are often smaller. To improve the mobile search experience, after January 10, 2017, pages where content is not easily accessible to a user on the transition from the mobile search results may not rank as highly.”

https://webmasters.googleblog.com/2016/08/helping-users-easily-access-content-on.html

Nogle af de eksempler som Google giver, på popups som vil blive betragtet som forstyrrende for brugeroplevelsen på mobile enheder er:

Image Credit: https://webmasters.googleblog.com/2016/08/helping-users-easily-access-content-on.html

Hvad du skal gøre

Det første du skal gøre er naturligvis at besøge din hjemmeside på en mobil og tjekke om du har nogle popups som dem Google beskriver. Hvis du har det, så bør du overveje om de skal fjernes, eller om de eventuelt kunne laves på en anden måde.

Et alternativ kunne være at lave nyhedsbrevet “inline” som en del af indholdet. Det er oftest muligt hvis der er tale om landing pages.

Langt de fleste nyhedsbrev udbydere giver mulighed for, at sætte en indstilling for hvornår og på hvilke enheder en nyhedsbrev popup vises – eller ikke vises.

Og husk så til sidst på, at ting som cookie notifikationer, alders bekræftelser og så side bannere er helt i orden ifht. Googles nye retningslinjer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!