EAN Betalinger til WooCommerce

Læsetid: 4 minutter

Hvis du har en webshop som handler med offentlige virksomheder, som f.eks. institutioner og kommuner så er du formentlig stødt på, at en del af dem foretrækker at betale med deres EAN nummer.

De ønsker at anvende EAN betaling fordi det gør det langt nemmere regnskabsmæssigt, da den medarbejde som skal foretage indkøbet ikke skal have et kreditkort i hænderne, men blot kan opgive EAN nummeret som så faktureres.

Det er faktisk super smart for virksomhederne, men det præsenterer din webshop med en potentiel problemstilling og du taber formentlig allerede salg på det i dag.

Hvis det ikke er tydeligt, at du modtager EAN betalinger

Dette er den mest åbenlyse fejl. Hvis du ikke fortæller det, så ved de det ikke. Det betyder, at medmindre du har noget som de virkelig skal bruge kan de hurtigt være videre til en af dine konkurrenter som skilter tydeligt med det.

Hvis du skilter tydeligt med, at du modtager EAN betalinger

Ok, så du modtager EAN betalinger i din webshop, det gør det ikke nødvendigvis nemmere for dig eller dine kunder. Over det seneste år har jeg talt med en del webshop ejere der handler med det offentlige og der er nogle historier som gentager sig.

Der modtages ikke EAN betaling på webshoppen

Kunden har fundet alle de produkter de ønsker og nu skal de til, at betale. Det næste som rammer dem er, at de ikke kan finde et sted at indtaste EAN nummeret. For det er der ikke.

Det efterlader en følelse af frustration, for nu har de spildt tid på at lægge hele ordren i kurven. Typisk sker det at ordren enten efterlades i kurven og går tabt – eller..

De ringer dig op

Nu skal du så til, at forklare dem at du ikke modtager EAN betalinger online. Det betyder enten endnu en dårlig oplevelse hos kunden (husk de har lige oplevet én frustration før de ringede) eller..

Du har naturligvis god kundeservice

Det betyder at du griber situationen og gennemgår ordren med dem i telefonen. Det er en “OK” løsning, men den koster dig din tid og kundens. Samtidig med det efterlader den en del rum til fejl.

For hvad nu hvis

  • Du misforstår eller hører forkert i bestillingen, så er der et administrativt overarbejde i at rette det efterfølgende
  • Kunden ikke ved præcis hvad de ønsker at bestille, skaber det forvirring og muligvis frustration
  • Kunden siger et forkert vareantal, så er der et administrativt overarbejde i at rette det
  • Kunden giver dig det forkerte EAN nummer, skal du ringe tilbage og så har de måske ændret mening og annullerer ordren.
  • Du hører EAN nummeret forkert, så er der også administrativ overarbejde

Det er alt sammen fejl der nemt kan koste dig ordren. Og så har du tabt både tid, potentiel omsætning og kunden er gået derfra med en frustration. Det er ikke en god løsning for nogen af jer.

Løsningen er “ligetil”

Alt det ovenstående kunne undgås hvis du havde muligheden for, at modtage EAN betalinger direkte i din WooCommerce webshop. Forestil dig det her scenarie

  • Du handler med det offentlige, derfor skilter du med at du modtager EAN betalinger
  • Kunden vælger varerne fra din webshop og ved betaling indtaster kunden sit EAN nummer
  • Hvis det indtastede EAN nummer ikke er gyldigt får kunden besked med det samme
  • Hvis det indtastede EAN nummer er gyldigt, lægges ordren i din webshop og du kan nu behandle ordren

Yan&Co har udviklet et plugin som gør dette for dig

Hvis du vil læse mere om hvad pluginnet kan og hvordan du får EAN betalinger på din WooCommerce webshop, så kig forbi her.

Og tænker du “Jeg skal bare købe pluginnet nu” så hopper du bare til dette link.

Spørgsmål

Og sidder du med tvivl eller spørgsmål om pluginnet er det rette til dig, så tag fat i os 🙂

Hav en skøn dag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!