Et nemt værktøj til at ændre billedestørrelser

Læsetid: 4 minutter

I det sidste blogindlæg skrev jeg om vigtigheden af, at du sørger for at få komprimeret billederne på din hjemmeside, så den fylder mindre og derfor indlæses hurtigere hos dine besøgende.

Det er væsentligt fordi Google også er en af dine besøgende og jo hurtigere dine sider indlæses af Google, desto mere tilføjer det den enkelte sides Page Rank. Det er naturligvis ikke den eneste faktor ifht. Page Ranks, det er bare en af dem du ret nemt kan optimere på.

Udgangspunktet er vigtigt

Efterfølgende til det indlægget om billedekomprimering, havde jeg et par interessante snakke omkring billedstørrelser, som fik mig til, at tænke over at der var en væsentlig pointe jeg havde glemt, som jeg tænker du også bør have med.

Mange tager billeder med deres iPhone eller downloader billederne fra sider på Internettet hvor der lovligt kan hentes gode og gratis billeder (Nej, det er ikke lovligt at hente dem fra Google – Men dét er en anden snak).

Den gennemsnitlige iPhone tager billeder der fylder mellem ca. 1MB og 3,5MB alt afhængig af indstillingerne. Det skyldes at billederne typisk er i ret høj opløsning.

Selv hvis du komprimerer et 3MB billede og sparer 40% fylder det stadig 1,8MB hvilket er alt, alt for meget.

Gør udgangsbilledet mindre

For de bedst resultater skal du skal gøre udgangsbilledet mindre og derefter komprimere billedet med f.eks. TinyPNG.

Ok, hvordan gør jeg så lige dét?

Det kræver at du har et billederedigeringsværktøj af en eller andet art – Og her mener jeg ikke om Paint til Windows. Det kan f.eks. være Adobe Photoshop (Mac og Windows), GIMP (Mac og Windows) eller Pixelmator (Mac).

Men, for de flestes vedkommende har de ikke adgang til Adobe Photoshop eller andre avanceret billederedigeringsværktøjer og da du læser dette blogindlæg vil jeg næsten antage at du heller ikke har adgang til Photoshop eller lignende værktøj.

Du kan gratis og nemt ændre billedestørrelser

Den gode nyhed er, at du ikke behøver kaste penge efter et værktøj blot for at kunne gøre billeder mindre – og det ville formentlig også være spild af dine penge hvis det var det eneste du skulle bruge det til.

Hvis alt du skal gøre er, at ændre nogle billedestørrelser anbefaler jeg, at du anvender DropDoGet (http://www.dropdoget.com/) som er et online værktøj hvor du kan Drag’n’Droppe dine billeder direkte ind i browseren og derefter drag’n’droppe dem direkte tilbage på din computer i de nye størrelser – Det bliver næsten ikke nemmere end det.

https://youtu.be/E6SMkqXgOdI

Bonus: Online Billederedigering – Gratis

Sidder du og tænker: “Arh, men jeg kunne altså godt tænke mig et gratis og godt værktøj og jeg har ikke lyst til at punge flere tusinde kroner ud årligt på en Adobe Photoshop licens.”

Så er der gode nyheder, du kan frit anvende Pixlr.com der tilbyder et online, gratis og ret godt alternativ som ganske vist ikke er lige så kraftfuldt som Adobe Photoshop eller andre programmer er det, men det er et solidt alternativ for de fleste.

Har du forslag til værktøjer? Har et guldkorn du vil dele med de andre læsere? Så giv lyd i kommentarerne!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!