Outdated Browser Plugin

Læsetid: 2 minutter

Forleden faldt jeg over http://outdatedbrowser.com/. De gode folk ved Burocratik har lavet et simpelt men alligevel genialt stykke kode.

Ideen er, at når en besøgende kommer til websitet med Outdated Browser koden, og har en browser der ikke er opdateret til den seneste version, så får den besøgende, præsenteret en pæn besked om, at deres browser ikke er opdateret.

Den besøgende får så mulighed for at gå til http://outdatedbrowser.com/ hvor der er links til de seneste versioner af alle de mest anvendte browsere.

Det er en ganske elegant måde at løse problematikken omkring browsere der ikke er opdateret.

Ulempen er, at det naturligvis ikke er så nemt for den almene bruger, at anvende koden medmindre de kender lidt til HTML og CSS. Derfor har jeg lavet det som et WordPress plugin, så det er nemt, at uploade, installere og anvende.

Hvordan gør jeg?

Og så er du kørende.

Bemærkninger

Husk at tage stilling til om det rent faktisk er relevant, at du anvender pluginnet. Hvis du f.eks. udvikler websites til offentlige institutioner eller specifikt til gamle browsere, giver det ikke mening at aktivere det.

2 kommentarer til “Outdated Browser Plugin”

    1. Yan Knudtskov Nielsen

      Jeg håber også personligt, at vi snart kan lægge IE8 bag os, men jeg tror desværre der kommer til, at gå noget tid endnu. Hvis man kigger på browser statistikken fra FDIM (http://www.fdim.dk/statistik/teknik/browserbarometer) så er IE8 stadig den 8. mest anvendte browser med 4,8%. Det lyder måske ikke af meget, men det siger alligevel noget om, at brugere ikke villige – eller i stand til – at opgradere deres browsere.

      Og der synes jeg vi som udviklere har et ansvar for, at gøre det nemt og tilgængeligt for brugere at blive mindet om, at opgradere deres browsere, samt naturligvis også at gøre det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!