Udgiver du artikler? Så bør du vide hvad Accelerated Mobile Pages er

Læsetid: 3 minutter

Har du styr på hvad AMP er?
(Nej, det er ikke et ny slags fancy euforiserende stof..)

AMP står for Accelerated Mobile Pages

Det er Googles nyeste tiltag på stammen over ting de presser hårdt på med at få i gennem og mange af de større nyhedsudgiver har allerede taget det til dig.

Google vil gerne gøre nettet hurtigere for dem som anvender mobile enheder til at surfe og læse artikler på nettet. Meget hurtigere.

AMP en version af dine artikler og blogindlæg som indholde kun det allermest nødvendige, altså ingen fancy grafik og alt muligt andet som tager tid at indlæse på en mobil med en halv dårlig forbindelse.

Hvorfor spørger du? Jeg har da en lynende hurtig forbindelse! Ja, det har du. Det er fordi vi her i Danmark har det ret godt, faktisk helt fantastisk godt når det kommer til mobilt internet – Resten af verden der imod er ikke helt med endnu og har stadig helt ufatteligt langsomme forbindelser.

Derfor vil Google med AMP sørge for at indholdsudgivere blive prioriteret i mobile søge resultater – og med et støt voksende tal for mobil browsing, er det så interessant? (Hint.. JA!)

Sådan kommer du i gang (Det er ret nemt)

Det er vigtigt at vide, at AMP stadig er i udviklingsstadiet og der derfor kan komme ændringer, men heldigvis er der hjælp at hente – GRATIS. Så hop nu på toget før det kører!

Det kræver 3 enkle skridt fra dig

  1. Det første du skal gøre er, at installere AMP til WordPress som udvikles af udgiverne af WordPress.
  2. Bagefter skal du installere Glue for Yoast SEO & AMP som får dit indhold til at spille sammen med SEO by Yoast til WordPress (og hvis du ikke anvender SEO by Yoast skal du til at installere det..)
  3. Til sidst skal du installere Facebook Instant Articles & Google AMP Pages by PageFrog og følge opsætnings vejledningen der kommer frem efter installation.

Og så er du med på AMP vognen og bliver forhåbentlig lidt mere synlig i de mobile søgeresultater.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!