Er du røget i fælden? Sådan tjekker du det

Læsetid: 3 minutter

At have fuldstændig styr på sin online sikkerhed er lidt af en opgave. Særligt fordi der næsten på daglig basis bliver hacket systemer, hvor du potentielt har en konto.

I skrivende stund er der en liste på godt 977,249,297 (det er 977 millioner) konti som er blevet hacket som følge af at større hjemmesider som f.eks. Adobe, MySpace og LinkedIn er blevet kompromitteret.

Og hvis du har fulgt med i medierne har du garanteret også hørt om navne som AshleyMadison og hele sagen omkring Mosack Fonseca i Panama.

Har du fuldstændig styr på din online sikkerhed?

Hvis du er som de fleste har du et sted mellem 10 og 50 konti på forskellige hjemmesider på Internettet.

Og passer du ned i den del af statistikken, som de fleste falder i (selvfølgelig ikke dig, I know), så anvender du de samme 1-2 e-mail adresser og 2-3 passwords på alle dine konto.

Hvorfor er det et problem? Jo, for hvis bare én af dine konti bliver udsat som følge af et større site bliver hacket, så går det potientielt ud over resten af dine konti.

Du kan få besked hvis din konti bliver udsat

Ville det ikke være skønt, hvis du kunne få besked, hvis en af dine konti var med i et hack? Det kan du! Alt hvad du skal gøre er at anvende https://haveibeenpwned.com/ hvor du kan skrive dig op.

Have I been Pwned er en online service som holder en liste over brugernavne og e-mail adresser som har været med i puljen når større hjemmesider somAdobe, MySpace og LinkedIn er blevet hacket.

De beder dig ikke om dit kodeord eller noget andet som kunne udsætte dig – De tilbyder det tilmed som en gratis service.

Og mens du alligevel er derinde kan du jo tjekke om et af dine brugernavne eller e-mail adresser er blevet udsat.

Hvad du skal overveje

Er du en af dem som bruger samme kodeord alle vegne, så overvej at begynde, at anvende en service som LastPass eller 1Password. De sætter dig i stand til, at anvende kodeord som ikke engang en computer har tid nok til at gætte.

Gratis Video kursus i WordPress Sikkerhed

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!