Internetdagen 2017

Læsetid: 6 minutter

Konferencen er en dag fyldt med fageksperter, meningsdannere og sidst men bestemt ikke mindst deltagere fra virksomheder i alle hjørner af Internettet.

Derfor er Internetdagen en særlig relevant dag at være med på som afholdes hvert år. I år var temaet “Whats NEXT” – Altså hvad de seneste trends og “hot topics” er på Internettet.

Med mere end 16 oplæg inden for de 8 timer dagen var dagen smækfyldt med inspiration og relevante emner.

Blandt de overordnet temaer for dagen var særligt Kunstig Intelligens og IT-sikkerhed. Det er tilfældigvis nogle af mine yndlingsemner at dykke ned i, få tænkt over og snakket om – og at kunne bruge en dag med andre som er virkelig dybt inde i emnerne er et privilegie.

Et af dagens helt store emner var også Persondataforordningen som bliver gældende fra 25. maj 2018. For rigtig mange virksomheder ligger det næsten som en faretruende sky på horisonten fordi der er så mange uafklaret spørgsmål, som selv ikke lovgiverne helt har styr på endnu.

Keynote med Claus Skytte: Fra menneskehed til informationsstrøm

Dagen første og absolut sjoveste oplæg kom fra Claus Skytte og omhandlede nogle de mulige retninger som fremtiden kunne se ud ifht. deleøkonomi og kunstig intelligens med spiller som AirBnb, Über og GoMore på markedet.

Samt hvordan kunstig intelligens kan påvirke jobmarkedet i fremtiden og hvad kunstig intelligens kan betyde af fordele og ulemper for samfundet og verden.

Claus Skytte leverede også et af de absolut sjoveste citater (løst citeret) i forbindelse med, at den Danske regering i ét væk forsøger at begrænse tiltag som AirBnb, Über og lignende (uden at jeg tager side i den debat – Fang mig hellere ansigt-til-ansigt så kan vi tage en god snak over en kop kaffe om det)

“Det kan også være at regeringen bare skal bygge en mur, forbyde AirBnb og lave et noma drevet Frilandsmuseeum og lade Kineserne komne her til og køre bil som i gamle dage”

We live in a bubble

Et af de andre inspirerende oplæg kom i form af en paneldebat med Frederik Kulager (Teknologiskribent på Zetland), Ole Tange (IT-politisk rådgiver hos PROSA) og Jan Birkemose (Medietrends.dk).

Debatten handlede om et emne som i dén grad er en del af alles hverdag. Hvordan den “bobbel” du lever i påvirker din hverdag og professionelle liv via sociale medier som Facebook hvor du hovedsagligt præsenteres for synspunkter du er enig med.

Det betyder at med mindre du selv aktivt bryder ud af din bobbel og træner dig til at se mere end ét perspektiv, vil du blive hovedsagligt aldrig blive udfordret på dit eget verdensbillede.

Det betyder for rigtig mange at de lever i et ekkokammer – og er det en god ting?

GDPR – Datatilsynenes rolle og opgaver

Dette oplæg var for mig et af de virkelig interessante – omend knastørre. Persondataforordningen rammer i maj 2018 og hvad den kommer til at betyde står endnu hen i det uvisse for rigtig mange.

Oplægget her var særlig fedt fordi at direktøren for Datatilsynet, Cristina Angela Gulisano var oplægsholder sammen med Tim Clements (GDPR Konsulent).

Tim Clements gennemgik hvordan virksomheder, særligt store virksomheder, kan håndtere Persondataforordningen – og hvad udfordringerne er.

Det virkelig spændende var dog at høre Cristina Gulisanos syn på hvordan Datatilsynets rolle bliver i fremtiden. Datatilsynet vil nemlig bestræbe sig på i en langt højere graf at være rådgivende og vejledende fremfor at skulle “slå nogen i hovedet”.

Det synes jeg er et virkelig positivt tiltag – og det var fedt at høre det fra en så højt i hierakiet for en organisation der med al sandsynlighed kommer til at betyde virkelig meget for det Danske virksomheds landskab.

Keynote speaker Thomas Bolander: Kunstig intelligens – bliver mennesket overflødigt?

Thomas Bolander leverede som afrunding på Internetdagen 2017 et fantastisk oplæg om kunstig intelligens og hvad det, ikke er, samt er godt til og ikke er godt til.

Det var formentlig et af de mest velgennemtænkte og fornuftige oplæg jeg har hørt i hele 2017 om kunstig intelligens, som præsterede at levere god, faktuel information blandet med humor, indenfor et emne som ellers typisk er præget af løfter om den hellige gral eller dommedagsfrygt.

Tag med til Internetdagen 2018

Jeg kan på det varmeste anbefale dig, hvad end du er virksomhedsejer, lønmodtager, iværksætter eller freelancer, at deltage på Internetdagen.

Det er ikke kun for dem som har med Internettet at gøre – Det er relevant for alle. For med mindre du gør en virkelig aktiv indsats, så er Internettet og det som følger en del af din hverdag og liv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!