Er du totalt uinteresseret i sikkerhed? Så læs med her. Ja, det er også for dig som er interesseret i sikkerhed ;-)

Læsetid: 4 minutter

Når ordene digital sikkerhed og hjemmesider kombineres i samme sætning ser jeg oftest en ud af to ansigtsudtryk. Enten et let skræmt “Eeek ja, jeg aner ikke hvad jeg skal stille op med det.” eller et tomt blik og en træt mine der siger “Ikke den snak igen..”

Hvis du er en af de to ansigtsudtryk, så forstår jeg dig skisme godt. Det er et jævnt tørt emne, lidt på linje med forsikringer, realkreditlån og ratepensioner.

Derfor skal vi heller ikke snakke om sikkerhed i dag. Vi skal tale om hastighed og penge.

Hvad har sikkerhed og hastighed med hinanden at gøre?

Mit bud er, at selv hvis du ikke er interesseret i sikkerhed, så er du interesseret i hastigheden på din hjemmeside – og at spare penge.

Har jeg din opmærksomhed nu?

Du er måske stødt på nogle af mine tidligere indlæg om grønne hængelåse, HTTPS, SSL-certifikat (og andre knastørre forkortelser) og hvad det kan betyde for omsætningen, ikke at tage det seriøst.

Google helt tilbage i August 2014 annoncerede at de vil anvende krypterede forbindelse (HTTPS) som et ranking signal, hvilket betyder at en grøn hængelås påvirker dine søgeplacering.

Samtidig betyder en sikker forbindelse på din hjemmeside også at du får mere fart på, som igen påvirker dine søgeplaceringer.

En grøn hængelås og en god hosting udbyder kan betyde højere omsætning

En grøn hængelås sender et klart signal til dine kunder om, at deres oplysninger er sikre og dermed øges deres tillid til din hjemmeside og har du en webshop, betyder det at vejen til at de hiver kreditkortet frem, er bare lidt kortere.

Det som er gået unævnt hen i mange henseender, når der er tale om sikre forbindelser er, at det faktisk også kan betyde en markant forskel i hastigheden.

Når du anvender en HTTPS forbindelse åbner det nemlig muligheden for, at din hjemmeside bliver indlæst via HTTP/2.

Hold nu fast det er mange forkortelser!

Yes, I know! Desværre er teknik jo ikke ligefrem kendt for, at være nemt, at relatere til.

Det HTTP/2 betyder for dig er muligheden for, at hjemmesiden indlæses endnu hurtigere hvis du anvender en hosting udbyder der har er god kvalitet – og er du i tvivl, så spørg dem om de understøtter det.

Sådan fungerer HTTP/2

Du ved måske, at en del af din hjemmeside består af en masse små filer, nogle hedder JavaScript-filer, nogle CSS-filser, så er der billeder, osv.

Når en bruger besøger din hjemmeside, skal disse filer leveres til den besøgendes browser før de kan se hvad der foregår. Normalt foregår dette ved, at de sendes en-efter-en i pæn kø-kultur. Den næste fil i rækken sendes først når den nuværende er færdig.

Forestil dig du skulle handle ind i dit lokale supermarked, men der er kun én kasse åben og alle filerne er kunder i køen. Det lyder lidt træls, ik?

HTTP/2 betyder at der er en “kasse” per kunde (fil). Er der 100 filer, så er der 100 kasser åben i supermarkedet. Det betyder at alle kunderne (filerne) kan betjenes samtidig.

Det betyder en helt anden form for fart på din hjemmeside – og så får du samtidig sikkerhed med oven i pakken. Whats not to love?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!