Keyy: Et alternativ til Clef

Læsetid: 3 minutter

Er du ligesom mig også ked af, at Clef lukker ned her til juli 2017? Og har du ikke fundet erstatning der er helt som Clef?

Jeg skrev for en del tid siden om Clef som var en helt unik måde at logge ind, sikkert, uden nogensinde at taste et kodeord igen. Det lød helt skørt første gang jeg hørte om det, men er du vimmer det var en fed service.

Desværre lukkede Clef deres service her i juli fordi de ikke kunne få deres forretningsmodel til, at køre økonomisk rundt.

2-faktor login og hvorfor det er vigtigt, at det er nemt

Jeg så Clef være ganske unik fordi det gjorde 2-faktor login nemt at anvende. Bevares, der findes masser af rigtig solide, gratis og sikre 2-faktor muligheder til WordPress.

Blandt disse kan der nævnes Google Authenticator, Authy, LaunchKey, og JetPack.

Som jeg ser det, er der bare ingen af disse som gør det lige så enkelt at have med, at gøre som Clef gjorde.

Jeg er en stor fortaler for, at sikkerhed skal være tilgængeligt og relativt enkelt at have med, at gøre for dig som bruger. Ellers giver det jo slet ikke mening og så gider du jo alligevel ikke anvende det.

Jeg selv går meget op i sikkerhed, som du nok har bemærket i nogle af de blogindlæg jeg har skrevet.

Men, jeg synes også det er m-e-g-a træls hver gang jeg skal logge ind.

Først skal jeg taste mit brugernavn, så mit kodeord. Så skal jeg hive min telefon frem, låse telefonen op, dernæst åbne en app, så taste 6-cifre ind der skifter sig hver 30. sekund.. og… hov.. stod du lige af der? Det kan jeg godt forstå.

Keyy: Et nyt alternativt til Clef

For ganske kort tid siden dukkede der et alternativ op som potentielt ersatter Clef. Det hedder Keyy og er lige så enkelt som Clef, da det bygger på samme koncept.

Som det er lige nu, logger du ind via en QR-kode du scanner, men Keyy har skrevet, at de inden for den næste måneds tid laver en Keyy Wave, så du nærmest ikke vil kunne kende forskel fra dengang du anvendte Clef.

Så hvis du savner Clef, vil jeg anbefale dig, at tage et kig på Keyy.

Har du selv opdaget et alternativ til Clef? Eller en anden god 2-faktor løsning. Så giv lyd i kommentarerne nedenfor.

Hav en skøn dag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!