Open Source, 2019 og affiliateaftaler på den fede måde

Læsetid: 5 minutter

Så blev det et nyt år endnu en gang og for nogen betyder det nytårsforsæt og nye tider. Jeg har længe gået og puslet med en idé som efterhånden ikke længere er “puslen” da jeg har vendt den med temmelig mange af dem jeg omgiver mig med til daglig.

Det handler om hvordan Yan&Co vil bruge affiliateaftaler til, at give, til dem som har mindre og i den grad har brug for det. Men før du springer totalt i luften rent fordi du måske tænker noget i stilen med “Affiliateaftaler, er det ikke en gang humbug?!” så læs med, så forklarer jeg nærmere.

Vi har det her store Internet som virker lidt til at være kommet for at blive 😉 Med Internettet følger et ocean af tilgængelig viden og værktøjer. Helt gratis (Ok, I nogle tilfælde koster det en e-mail adresse til et nyhedsbrev, som hvis jeg ikke finder spændende, så kan jeg bare afmelde mig igen).

WordPress er bygget på samme idé. WooCommerce lige så. Faktisk er størstedelen af Internettet stillet gratis til rådighed og ville ikke fungere hvis ikke det var for de ildsjælde der findes der ude som giver igen. Ideen hedder Open Source.

Ideen om Open Source

Open Source bygger på fri deling af viden og det er en idé som jeg i den grad køber ind i. Jeg tror på at hvis alle bringer noget til bordet uden først at kræve noget, så bliver vi alle bedre stillet.

Det er årsagen til jeg skriver denne blog, producerer WordPress Podcasten sammen med Kåre og lægger alle de kodestumper jeg finder brugbare ud på GitHub.

Det er også årsagen til at jeg fra tid til anden dedikerer en del af min tid til at hjælpe andre med min viden uden at tage betaling for det. Det er projekter som Copenhagen Burlesque og Karrierekvinder.

Sådan vil jeg fra 2019 bruge affiliateaftaler til at give

I takt med at bloggen her er vokset til en del indlæg og WordPress Podcasten er kommet i gang, har jeg fået flere henvendelser fra diverse virksomheder der relaterer sig til hvad jeg kunne kalde “WordPress branchen og de omkringliggende services”.

De tilbyder typisk affiliateaftaler og sponsorater for at få et blogindlæg eller links til deres services og produkter (Men før du får kaffen galt i halsen så læs videre).

Jeg har altid været modstander af affiliateaftaler. Mest af alt fordi jeg har en personlig filosofi om, at hvis jeg anbefaler noget så skal der ikke være økonomisk vinding i det for mig, da anbefalingen så kunne få en antydning af, ikke at være oprigtig.

I takt med at flere af de services og produkter jeg i forvejen anbefaler, er begyndt at henvende sig om netop sådanne aftaler har jeg følt mig splittet. Ikke fordi jeg var i tvivl om mit standpunkt, men fordi jeg så en mulighed for at gøre noget for andre.

Ideen kommer til at blive bragt til live her i 2019

Den er i sin essens ret enkel. Jeg kommer i de blogindlæg jeg skriver fortsat til at anbefale services og produkter, stadig med samme udgangspunkt som hidtil. 

At jeg anbefaler ting jeg selv anvender eller som vi anvender i Yan&Co. Jeg vil for fremtiden lave et par ændringer

  • Der kommer til at være 2 typer links til produkter/services
  • Den ene type er almindelige links, uden affiliateaftaler
  • Den anden type, som markeres tydeligt, er affiliatelinks
  • Regnskaberne for affiliateaftaler og sponsorater gøres offentlige én gang årligt
  • Alle indtægter doneres væk til velgørende projekter og donationerne offentliggøres

På den måde så kan jeg fortsætte med at give dig som læser eller lytter mine allerbedste ideer og så kan du beslutte om du vil anvende de tilhørende affiliatelinks. Hvis du anvender dem så giver jeg alle pengene – ikke kun overskudet – til velgørende formål og giver fuld gennemsigtighed.

Giv mig din mening med på vejen

Har du noget på hjerte efter du læste dette indlæg? Så giv din mening til kende i kommentarerne nedenfor.

Godt nytår!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!