WordPress 5.0 og Gutenberg Editor

Læsetid: 3 minutter

WordPress 5.0 blev udgivet d. 6 december 2018 og sammen med WordPress 5.0 blev den nye Gutenberg editor den fremtidige standard for redigering i WordPress.

Hvad er Gutenberg

Hvis du er en af de mange helt almindelige brugere af WordPress, så er det ikke utænkeligt at alt hvad der er har med Gutenberg at gøre, er gået forbi din nyhedsstrøm og måske er det første gang du hører om Gutenberg.

Gutenberg er den nye editor til WordPress og uden at gå dybt i detaljerne omkring den, så vil den for mange være lidt af en omvæltning at vende sig til. Jeg selv ser den som en positiv forandring da selve redigeringsoplevelsen bliver markant mere behagelig.

Særligt bringer Gutenberg et nyt koncept med sig kaldet “blocks”. Du kan tænke på disse “blocks” som indholdselementer eller typer af indhold. En af disse blocks er f.eks. “kolonner” som giver dig mulighed for, at opdele dit layoutmæssigt i kolonner.

Page Buildere og Gutenberg

Hvis du er en af dem som anvender en et tema eller et plugin til at opsætte dit indhold med så tænker du måske at Gutenberg er lidt overvurderet da det reelt set ikke giver dig mange (hvis nogen overhovedet) nye muligheder.

Virker Gutenberg med Page Buildere? For langt de fleste professionelle temaer og Page Builder plugins så har de opdateret deres versioner, så de er fuldt kompatible med Gutenberg. Det betyder at hvis du opdaterer til WordPress 5.0 så er sandsynligheden for det virker, ret høj.

Har du problemer med Gutenberg?

Hvis du har problemer med WordPress 5.0 og Gutenberg så vil det formentlig komme til udtryk ved, at noget sidder skævt eller ikke fungerer efter du har opdateret WordPress til seneste version.

Det kan også være du bare ikke bryder dig om Gutenberg og ønsker at din redigeringsoplevelse er som den plejer.

Hvis du har det sådan eller har problemer med WordPress 5.0, så er der råd at hente ved at du installerer Klassisk Editor pluginnet.

Du finder Klassisk Editor pluginnet ved at søge efter “Classic Editor” eller “Klassisk Editor” inde under Plugins > Tilføj Nyt i dit WordPress kontrolpanel.

Når du har installeret og aktiveret pluginnet, så slås Gutenberg fra og din WordPress redigering ligner og opfører sig som den altid har gjort.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!