”Warp drive mr. Scott”: Din WordPress med Hyperdrive

Læsetid: 5 minutter

”Advarsel” det følgende indlæg er et nørdet og indeholder potentiale for midlertidigt, at kunne få dele af din hjemmeside til, at holde op med, at fungere hvis ikke du ved hvad du laver.

Kan du huske Warp Drivet fra Star Trek? Altså det der følger den famøse sætning ”Warp drive mr. Scott” – og BUM! Så er rumskibet halvvejs over galaksen.

Ville det ikke være fedt om du kunne få noget lignende til WordPress? Det spørgsmål ville jeg selvfølgelig ikke stille med mindre det var muligt.

Mød Hyperdrive

Jeg har gennem den sidste måneds tid afprøvet pluginnet ”Hyperdrive”. Og navnet er ganske sigende for hvad pluginnet gør.

Hyperdrives indledende tests viser at det kan give helt op mod 200-300% (https://hackernoon.com/putting-wordpress-into-hyperdrive-4705450dffc2) forøgelse i den opfattet hastighed på en hjemmeside. Bemærk dog, at resultaterne kan variere alt efter din opsætning, hosting udbyder, etc. da der er mange faktorer i, at optimere en hjemmeside.

Hyperdrive på GitHub: https://github.com/comfusion/hyperdrive

Sådan virker Hyperdrive

En let forenkling af hvad pluginnet gør er, at anvende en teknologi der hedder Fetch Injection https://hackcabin.com/post/managing-async-dependencies-javascript/

Fetch Injection findes i de fleste moderne browsere og har du opdateret din browser fornyligt så er der en god sandsynlighed for din browser kan anvende Fetch Injection.

Hyperdrive opsamler samlige scripts på din WordPress hjemmeside og anvender derefter Fetch Injection til at indlæse dem parallelt.

At de indlæses parallelt betyder ”på Dansk” at hvis du f.eks. har 3 scripts, vil du almindeligvis skulle vente på script #1 indlæses, derefter script #2 og til sidst script #3.

Almindelige hjemmesider har en hel del scripts – og det betyder en relativt lang kø hvor der spildes en masse tid på at vente. Det kaldes også en ”waterfall graf” og alle der kan lide performance og hastighed, afskyer waterfall grafer.

Hyperdrive gør i stedet det, at alle scripts indlæses samtidigt, lidt som hvis et supermarked udvidede fra én kasse, med én kø, til 100 kasser, med kun én person i hver kø.

Før du går i gang med Hyperdrive

Hyperdrive er i BETA, hvilket betyder at der er et stykke eksperimentel kode. Det medfører at risikoen for fejl er højere end normalt og der er ikke garanti for, at det bare lige virker ”out of the box”.

Sådan kommer du i gang med Hyperdrive

Hvis du har en udvikler baggrund, så er alt hvad du skal gøre at gå til GitHub repositoriet og hente den seneste version.

Er du helt ”almindelig” WordPress bruger, synes jeg stadig du skal have en mulighed for, at afprøve Hyperdrive. Derfor har jeg lavet den følgende installations guide til dig.

  1. Gå til https://github.com/comfusion/hyperdrive
  2. Tryk på ”clone or download” ude til højre
  3. Vælg ”Download Zip”
  4. Find filen ”hyperdrive-master.zip” på din computer og pak filen ud
  5. Gå ind i mappen ”hyperdrive-master” og find mappen ”src”
  6. Omdøb den til ”hyperdrive”
  7. Upload denne mappe til /wp-content/plugins/
  8. Gå til /wp-admin/
  9. Aktiver Hyperdrive

Men øhh.. Yan.. Hvorfor installerer du det ikke bare fra Plugins i WordPress..?

Jo. Godt fanget af dig. Jeg installerer det på ovenstående måde fordi den version som ligger i WordPress Plugin Repository pt. ikke er den seneste fordi pluginnet stadig er et løbende eksperiment. På ovenstående måde får du den seneste version.

Efter du har aktiveret Hyperdrive

Nu kommer den væsenligste del. Du skal løbe din hjemmeside igennem og se om der er nogle ting som opfører sig underligt eller ikke fungerer som det skal.

Og virker alt som det skal? Så tillykke! Nu skulle din WordPress hjemmeside gerne være markant hurtigere.

Oplever du problemer og ved du ikke hvordan du skal rette det, så har du to muligheder. Send mig en mail eller deaktivér pluginnet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!