WordPress 1-til-1 om WooCommerce

Læsetid: 6 minutter

Velkommen til WordPress 1-til-1. Hvis du ikke har hørt nogle af de tidligere afsnit, så gå tilbage i din podcast app og få dem med eller find dem på wppodcasten.dk

I dette afsnit skal vi snakke om WooCommerce.

WooCommerce er et plugin til WordPress som sætter dig i stand til at drive en webshop fra din hjemmeside.

WooCommerce startede oprindeligt som en selvstændig virksomhed der udviklede et gratis plugin til e-handel. Det steg hurtigt i popularitet og ud af dette voksede et helt marked for WooCommece plugins som tilføjer ekstra funktionalitet til WooCommerce webshops.

I maj 2015 blev WooCommerce købt af Automattic som er virksomheden bag selve WordPress. Hvis navnet Automattic ikke lige siger dig noget så kan du høre lidt mere om dem i det første afsnit af WordPress 1-til-1.

WooCommerce kan som udgangspunkt alt det basale du har brug for ifht. at drive en webshop.

Det har f.eks. varer, indkøbskurv, rabatkuponer, håndtering af moms, opsætning af fragtmetoder, ordrehåndtering, ordrebekræftelser, kundekonti, samt mange flere funktioner.

Men som du måske ved, så har ikke alle webshops de samme behov eller varer. Derfor voksede et stort marked for plugins, der løser specialiserede opgaver ifht. de mange forskellige behov som webshops kan have.

Det kan f.eks. være licenshåndtering ifht. digitale produkter, PDF faktura, abonnementsprodukter, medlemsskabssystemer for blot at nævne nogle.

Blandt de plugins som fås til WooCommerce findes der både gratis og betalte versioner. De betalte versioner kaldes ofte PRO versioner og har ofte flere funktioner og adgang til support.

Ud over de mange plugins voksede også et marked for services uden omkring det, at drive en webshop. Det er f.eks. integrationer til forsendelser af pakker, integrationer til bogføringssystemer og markedsførings- og nyhedsbrevsystemer.

Statistikken for 2018 viser at WooCommerce er vokset til at have 42% af markedsandelen for webshops på Internettet – og det må siges at være lidt af en bedrift der vidner om hvor fleksibelt WooCommerce er når det kommer til e-handel.

WooCommerce i sig selv er gratis at anvende og vil i følge Automattic forblive sådan. Det er uden tvivl også med til at bidrage til deres popularitet og succes.

For at runde dette afsnit af WordPress 1-til-1 af kommer her 3 råd ifht. WooCommerce og e-handel.

Råd nummer 1: Sæt dig godt ind i hvad det betyder at drive handel på Internettet
Dette er naturligvis ikke specifikt for WordPress, men vi synes det er vigtigt at nævne, at før du kaster dig ud i at åbne dørene til din webshop, så sæt dig ind i den gældende lovgivning for at drive virksomhed og sælge varer på Internettet.

Råd nummer 2: Overvej hvilken form for betalingsløsning du har brug for
Der er findes et hav af forskellige betalingsmuligheder du kan anvende sammen med WooCommerce, så dine kunder kan betale for varerne.

Som udgangspunkt har WooCommerce mulighed for at du kan modtage bankoverførsler ved, at kunden får dine betalingsoplysninger. Herefter er det dit ansvar at holde øje med om betalingen bliver foretaget og derefter sende varen.

Det de fleste ønsker er dog en form for onlinebetaling og her er der et kæmpe marked for udbydere. Vi vil ikke anbefale nogle specifikke udbydere da det vil være individuelt hvad du har brug for.

Det første vigtige skridt er at undersøge om udbyderen har lavet et plugin til WooCommerce, da det er fælles for alle betalingsløsninger, at det kræver at de har udviklet et plugin til WooCommerce for at de kan fungere sammen.

Yderligere er det fælles for dem, at de kan inddeles i 3 kategorier:

  • Dem som tager en procentdel af transaktionen
  • Dem som tager et månedligt abonnement
  • Dem som tager et lavere månedligt abonnement og en procentdel af transaktionen

Hvad der er det rigtige valg for dig kræver, at du sætter dig ned og regner på det. Husk også at gøre dig klar om du måske har behov for en løsning der virker med MobilePay og hvad dette i såfald har af omkostninger.

Uanset hvilken udbyder du vælger så få et skriftligt tilbud og opsøg gerne flere så du har et sammenligningsgrundlag.

Råd nummer 3: Undersøg WooCommerce plugins grundigt
Anvender du gratis plugins til WooCommerce så undersøg grundigt hvordan de fungerer og hvad de har fået af anmeldelser. Her kan du lytte til afsnit nummer 2 af WordPress 1-til-1 hvis du er i tvivl om hvordan du gør.

Uanset hvad du er på udkig efter af funktionalitet til din webshop kan det betale sig, at du kigger forbi woocommerce.com

Her findes en lang række anbefalet plugins der både findes i betalte og gratis versioner. Fælles for dem alle er, at der medfølger support og WooCommerce gør et stort arbejde for at sikre, at kvaliteten er i top og holde øje med at udviklerne jævnligt opdaterer deres plugins.

Vi håber at dette afsnit har givet dig et indblik i hvad WooCommerce er og hvorfor det er vokset til at være det mest anvendte system til e-handel.

Og er du sulten på mere omkring WooCommerce og e-handel, vil Kåre og jeg dykke dybere ned i emnet i et fremtidigt afsnit.

Husk som altid, at du kan komme med ideer, ris, ros eller sende os og en digital high five inde på wppodcasten.dk

Vi vil meget gerne høre hvad du tænker om WordPress Podcasten for det er dig som lytter vi producerer den for, så hop ind på wppodcasten.dk og giv din mening til kende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!