Hent professionelle billeder, lovligt og gratis!

Læsetid: 2 minutter

Hvis du ikke er fotograf eller allerede har en samling af gode kvalitetsbilleder der har masser af stemning, så har du sikkert fanget dig selv i at kigge på andres blog indlæg, sukke og tænke “Årh bare jeg havde sådan nogle billeder..”

Det fede er, at det har du! Du har adgang til Internettet og derved også et massivt arkiv af kvalitetsbilleder.

Pandoras Æske af Rettigheder

Før jeg åbner for Pandoras æske og du kaster dig vild og vovet ud på Internettet (som i disse dage vist mest defineres som Googles version af det) skal vi lige have en ting på plads her: Ikke alle billeder har de samme rettigheder.

Hvis du ikke sørger for at have styr på rettighederne, så risikerer du pludselig, at få en regning i form af et sagsanlæg, for anvendelsen af dem.

Så lad nu være med, at downloade billeder fra Googles Billedresultater og andre hjemmesider og anvende dem uden eksplicit tilladelse fra indehaveren.

Creative Commons CC0

De billeder du må snuppe, låne, klippe, klistre, tegne på og lade som om er dine egen falder typisk ind under det der hedder Public Domain også kendt som Creative Commons CC0.

Lidt forenklet betyder CC0 og billeder i Public Domain at rettighedsenehaverne har givet afkald på deres rettigheder så andre kan anvende og ændre på værkerne uden restriktioner der falder under copyright lovgivning.

Og lad os så få fri leg..

Her er nogle af de hjemmesider jeg selv anvender til, at finde billeder og videoer til blogindlæg og hjemmesider, fælles for billederne og videoerne på hjemmesiderne er, at de falder under Creative Commons CC0 licensen.

Lækre Billeder Direkte i WordPress

Lækre billeder til dine blog indlæg – Direkte i WordPress
Lækre billeder til dine blog indlæg: Del 2

Hjemmesider med søgbare billedarkiver

https://pixabay.com/
http://negativespace.co/
https://www.pexels.com/
http://magdeleine.co/browse/
http://www.lifeofpix.com/
http://stokpic.com/
https://stocksnap.io/

Hjemmesider med søgbare videoarkiver

https://coverr.co/
https://www.lifeofvids.com/
https://videos.pexels.com/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!